23 Dec 2020
strokenparket

Wat is strokenparket?

Bij de aankoop van een houten vloer zijn er verschillende parketsoorten om uit te kiezen, zoals visgraat en Hongaarse punt. Ook strokenparket is een populaire keuze. Maar wat is dat nu precies?

Langwerpige planken

Strokenparket bestaat uit een reeks lange, smalle planken. Ze worden in de lengte naast elkaar geplaatst, met in de breedte verspringende voegen. Hiermee heeft deze houten vloer een tijdloze uitstraling.

Strokenparket voor elke kamer

Het leuke aan strokenparket is dat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn. De planken zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen en houtsoorten (eik, bamboe…). Je kan ook kiezen tussen massief en samengesteld hout. Hierdoor is strokenparket perfect bruikbaar op vloerverwarming.

Net zoals andere houten vloeren kies je zelf de afwerking. Ga bijvoorbeeld voor vernis om de natuurlijke uitstraling van het hout te accentueren, of kies een behandeling met olie om de kleur wat bij te sturen.

Let op de legrichting

Strokenparket heeft één lange en één korte kant. Hierdoor zijn er verschillende legrichtingen mogelijk. Op deze manier kan je een ruimte visueel groter of kleiner maken. Geen idee hoe je de planken best legt? Wij adviseren je graag.

Graag een strokenparket prijs?

Wil je meer weten over strokenparket of graag een prijs op maat? Bezoek onze toonzaal in Herent, vlak bij Leuven. Wij zijn ook steeds bereikbaar via telefoon (016/58 38 32) of e-mail (info@fremozia.be).