Parket renovatie

Vuile voeten, gemorste dranken, zonlicht … na verloop van tijd zal een houten vloer er niet meer zo fris uitzien. Maar gelukkig bieden houten planken een belangrijk voordeel: ze kunnen opgeschuurd worden. Een laag vernis in de gewenste kleur zorgt voor de finishing touch. Laat je parket vernieuwen en het ziet er weer als nieuw uit.

Fremozia is specialist in parketrenovaties. Jouw houten vloer wordt met de grootste zorg opgewaardeerd. Naast parket kunnen wij ook je houten trap onder handen nemen.

Parket renovatie in 3 stappen

1. Parket schuren

In de eerste stap van het renovatieproces gaan we de houten vloer schuren. Zo wordt alle vuil verwijderd en komt de natuurlijke look opnieuw naar boven. Al onze schuurmachines beschikken over stofafzuiging, zodat je woning netjes blijft.

2. Vernissen of oliën

Van zodra we klaar zijn met het parket opschuren, wordt opnieuw een laag olie of vernis aangebracht. Dit product zal het hout impregneren en beschermen. Bovendien hebben we verschillende kleuren, gaande van licht tot donker.

3. Onderhoud

Na de parketrenovatie geven we nog advies omtrent het onderhoud. We geven meer informatie over de juiste producten om jouw houten vloeren in topconditie te houden.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van gerenoveerde parketvloeren:

parket schuren tijdens renovatie

Van oud naar nieuw

Wie een oud huis koopt, heeft vaak het geluk dat er een prachtige houten vloer in ligt. Maar vaak verkeert deze in erbarmelijke toestand. Gemorste dranken, zonlicht, huisdieren… hebben in de loop der jaren het hout aangetast. Geen paniek: met een grondige parketrenovatie zal deze er weer als nieuw uitzien. Dat is veel goedkoper dan de plaatsing van nieuw parket.

Ook bij nieuwere woningen kan het interessante zijn om de vloer op te schuren en opnieuw te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes die druk begaan worden (in restaurants of winkels), of wanneer er per ongeluk grote vlekken zijn gemaakt. De houten vloer opfrissen is dan zeker de moeite waard.

Wij behandelen alle soorten houten vloeren: geboend, gevernist, geolied, mozaïek, visgraat, enz. Hiervoor gebruiken we steeds kwaliteitsproducten zoals die van Woca.

Wil je meer informatie over de prijs per m2 voor het afschuren en lakken met vernis of oliën? Contacteer ons voor een prijs op maat. Onze offertes zijn gratis en vrijblijvend.

Voor alle gebouwen

Een parket opschuren en afwerken is niet alleen mogelijk in huizen en appartementen. We doen ook andere gebouwen, zoals hotels en restaurants. Zelfs voor het vernieuwen van een houten vloer in de turnzaal van een school ben je bij Fremozia aan het juiste adres.

Houten vloer renoveren of vervangen

Weet wel dat de beschadigingen soms zo groot zijn dat een renovatie niet mogelijk is. In dat geval laat je misschien beter een nieuwe houten vloer plaatsen. Indien gewenst komen we ter plaatse langs om de mogelijkheden te bekijken. Wij adviseren je dan over de beste aanpak en bezorgen je een prijs op maat.

JE PARKET RENOVEREN? MAAK EEN AFSPRAAK!CONTACTEER ONS