Parketrenovatie

Vuile voeten, gemorste dranken, zonlicht … na verloop van tijd zal een houten vloer er niet meer zo fris uitzien. Maar gelukkig bieden houten planken een belangrijk voordeel: ze kunnen opgeschuurd worden. Een laag vernis in de gewenste kleur zorgt voor de finishing touch. Laat je parket vernieuwen en het ziet er weer als nieuw uit.

Fremozia is specialist in parketrenovaties. Jouw houten vloer wordt met de grootste zorg opgewaardeerd. Naast parket kunnen wij ook je houten trap onder handen nemen.

Onze parketrenovatie stap voor stap

Parket schuren

In de eerste stap van het renovatieproces gaan we de houten vloer schuren. Zo wordt alle vuil verwijderd en komt de natuurlijke look opnieuw naar boven. Al onze schuurmachines beschikken over stofafzuiging, zodat je woning netjes blijft.

Vernissen

Van zodra we klaar zijn met het parket opschuren, wordt opnieuw een laag olie of vernis aangebracht. Dit product zal het hout impregneren en beschermen. Bovendien hebben we verschillende kleuren, gaande van licht tot donker.

Onderhoud

Na de parket renovatie geven we nog advies omtrent het onderhoud. We geven meer informatie over de juiste producten om jouw houten vloeren in topconditie te houden.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van gerenoveerde parketvloeren:

parket schuren tijdens renovatie

Van oud naar nieuw

Wie een oud huis koopt, heeft vaak het geluk dat er een prachtige houten vloer in ligt. Maar vaak verkeert deze in erbarmelijke toestand. Gemorste dranken, zonlicht, huisdieren… hebben in de loop der jaren het hout aangetast. Geen paniek: met een grondige parketrenovatie zal deze er weer als nieuw uitzien. Dat is veel goedkoper dan de plaatsing van nieuw parket.

Ook bij nieuwere woningen kan het interessante zijn om de vloer op te schuren en opnieuw te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes die druk begaan worden (in restaurants of winkels), of wanneer er per ongeluk grote vlekken zijn gemaakt. De houten vloer opschuren en opfrissen is dan zeker de moeite waard.

Wij behandelen alle soorten houten vloeren: geboend, gevernist, geolied, mozaïek, visgraat, enz.

Wil je meer informatie over de prijs per m2 voor het afschuren en lakken met vernis of oliën? Contacteer ons voor een prijs op maat. Onze offertes zijn gratis en vrijblijvend.

Zelf je houten vloer schuren

Wij nemen graag de parketrenovatie voor onze rekening. Wie zijn houten vloer laat schuren en oliën/vernissen bij Fremozia geniet altijd van een professionele aanpak, een scherpe prijs en een geweldig eindresultaat.

Ben je iemand die lever zelf de handen uit de mouwen steekt? Ook dan ben je aan het juiste adres. Je kan namelijk een professionele parketschuurmachine huren. Met dit toestel gat het vernieuwen van een houten vloer veel sneller. Onze schuurmachines zijn geschikt voor alle soorten parket en zijn uitgerust met een ingebouwde stofafzuiging. Je kan ze huren voor één of meerdere dagen. En zoals gewoonlijk, geven we een uitgebreide uitleg over het gebruik van deze machines voor het opschuren van parket. Op deze manier ben je helemaal zeker dat jouw parketrenovatie een goed einde kent!

GEEF JOUW HOUTEN VLOEREN EEN TWEEDE LEVEN!CONTACTEER ONS