parket in bureau

Parket in een bureau Twijfel je om een parketvloer in een bureauruimte te leggen? Doen! Een houten vloer tilt je werkplek naar een hoger niveau. Ontdek de voordelen en nuttige tips.

parket met toplaag

Wat betekent toplaag bij parket? Tijdens je zoektocht naar de perfecte parketvloer heb je misschien de term ‘toplaag’ al gezien. Maar wat is parket met een toplaag nu precies? Hier lees je er alles over.

Waar parket kopen: online of in een parketwinkel? Ga je over een paar maanden verhuizen en wil je de vloerbekleding in je nieuwe woonst vervangen door parket? Of is je huidige vloer aan vervanging toe? In dat geval heb je twee mogelijkheden: parket kopen online of in een parketwinkel. Maar wat is nu de beste […]

Parket reinigen. Hoera, je nieuwe parketvloer is net geplaatst. Om deze in topconditie te houden, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Parket reinigen is nochtans complexer dan je denkt. Veel mensen maken fouten, waardoor ze – al dan niet blijvende – schade veroorzaken. Hieronder geven we een paar tips om je parketvloer op […]

strepen op parket verwijderen

Strepen van parket verwijderen Als je lelijke strepen op je parket ziet, hoef je niet te panikeren. Het is namelijk perfect mogelijk om deze strepen te verwijderen. Je leest er alles over op deze pagina.

Waterschade aan parket Water van een kapotte wasmachine of sanitaire leiding kan parket flink beschadigen. Lees wat je in dat geval moet doen en hoe de schade kan hersteld worden.

welke vloer voelt warm aan

Ben jij iemand die thuis graag op blote voeten rondwandelt? Dan is er niets zo aangenaam als een voetwarme vloer. Een vloer wordt voetwarm genoemd als hij je lichaamswarmte langzaam opneemt, zodat je voeten niet zo snel afkoelen. Bij een snelle warmteoverdracht zal je het snel koud krijgen. Dat is niet aangenaam. Trouwens: op blote […]

parket houten vloer uitzetten komt omhoog

Wanneer zet een houten vloer uit? Hout leeft. Het is een materiaal dat kan uitzetten en krimpen. Dat is iets om rekening mee te houden wanneer je voor deze vloerbekleding kiest.

Is parket leggen moeilijk? Ja, parket leggen is moeilijk. Het vraagt de nodige vakkennis om een mooi en duurzaam eindresultaat te bereiken. Net daarom kiezen de meeste mensen ervoor om het parket te laten plaatsen door een specialist in plaats van alles zelf te doen. Wat maakt parket leggen zo moeilijk? Technische overwegingen Bij het […]

parket of kurk

Parket of kurk? Met zoveel verschillende soorten vloerbekledingen is het niet gemakkelijk om de knoop door te hakken. Sommige mensen willen bijvoorbeeld parket laten leggen, terwijl andere voor kurk kiezen. Maar wat is nu de beste optie? Onze specialisten helpen je op weg.