18 Jun 2024
parket in bureau

Parket in een bureau

Twijfel je om een parketvloer in een bureauruimte te leggen? Doen! Een houten vloer tilt je werkplek naar een hoger niveau. Ontdek de voordelen en nuttige tips.

Een gezellige bureauruimte met parket

Parket is perfect voor een bureauruimte. Waarom? Omdat een (thuis)kantoor er meestal een beetje kil uitziet. Het is namelijk een plek waar concentratie en productiviteit centraal staan. Een houten vloer zal een bureauruimte wat knusser maken. Het hout zorgt voor een gezellige uitstraling, waardoor het aangenamer wordt om hier te werken. Het is dus geen verrassing dat zoveel bedrijven die gespecialiseerd zijn in kantoorinrichting voor een parketvloer kiezen.

Tips voor parket in kantoren

  • Kies voor een lichte houtkleur en afwerking om het luchtige karakter in de werkplek te behouden.
  • Massief parket of samengestelde planken met een dikke toplaag zijn een goede keuze, omdat ze meermaals afgeschuurd kunnen worden
  • Gaat het om een grote bureauruimte, dan leg je best brede, lange planken.
  • Laat het parket periodiek behandelen om het hout vlekbestendiger te maken.

Opgepast met bureaustoelen

In een bureau bestaat er altijd een kans dat er krassen en/of strepen op het parket ontstaat door een bureaustoel. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te voorkomen.

Heb je een bureaustoel op wieltjes, leg er dan een kunststof vloerbeschermer onder. Hiermee houd je jouw vloer schoon, zelfs als je regelmatig met je bureaustoel beweegt. Deze beschermmatten zijn verkrijgbaar in vele formaten.

Heb je een vaste bureaustoel zonder wieltjes? Kleef viltjes onder de poten. Met vilt onder de stoel is jouw vloer optimaal beschermd tegen krassen. Vergeet niet om ze jaarlijks te vervangen, want na verloop van tijd zullen ze slijten.

Vragen?

Wil je parket laten leggen in een bureauruimte? Of heb je last van strepen door een bureaustoel en wil je je vloer hiervoor laten behandelen? Fremozia staat voor je klaar. Onze specialisten voeren alle soorten parketwerken uit. Vraag online een offerte of bezoek onze toonzaal voor meer informatie.