Bamboe parket

Vroeger werd voornamelijk eik voor houten vloeren gebruikt. Tegenwoordig duiken steeds meer alternatieven op, waaronder bamboe. De belangrijkste troef van een bamboe parketvloer is de duurzaamheid. Deze grassen groeien erg snel, waardoor het materiaal een ‘groen’ kantje krijgt. Daarnaast is een bamboe vloer ook gewoon mooi.

Meer weten? Bezoek dan snel onze toonzaal in Herent (Leuven). Daar kan je ons uitgebreide assortiment van dichtbij ontdekken!

De voordelen van bamboe parket

Duurzaam

Bamboe is een grassoort die super snel groeit en dus makkelijk vernieuwbaar is. Dat maakt van bamboe een ecologisch verantwoorde keuze.

Sterk

Wist je al dat bamboe planken harder zijn dan eik? Dit materiaal is dus perfect geschikt voor vloeren. Bamboe parket kan gerust tegen een stootje.

Past overal

Bamboe heeft een hogere dimensionele stabiliteit, waardoor het minder uitzet. Het past dus ook in vochtige ruimtes, zoals wasplaatsen en badkamers.

Waarom bamboe parket kopen?

Ecologie is de voornaamste reden om een bamboe vloer te laten plaatsen. Omdat deze grassoort op enkele weken meerdere meters groeit, is de ecologische impact miniem. Bij andere houtsoorten, zoals eik, moet men veel langer wachten voordat de boom gebruiksklaar is. Deze snelle groei heeft ook een invloed op de kostprijs. Parket van bamboe is doorgaans goedkoper dan eik. Bovendien zijn er verschillende kleuren, vormen en formaten verkrijgbaar.

Bezoek onze parketwinkel

Wil je meer weten over bamboe parket? Breng dan zo snel mogelijk een bezoek aan onze parketwinkel in Herent, vlakbij Leuven. Daar geven we graag een antwoord op al jouw vragen. Het is tevens de perfecte plek om bamboe met andere houtsoorten te vergelijken. Heb je graag een offerte? Ook dat is geen probleem!

DROOM JIJ OOK VAN BAMBOE PARKET IN HUIS?CONTACTEER ONS