Bamboe parket

Vroeger werd voornamelijk eik voor houten vloeren gebruikt. Tegenwoordig duiken steeds meer alternatieven op, waaronder bamboe. De belangrijkste troef van een bamboe parket is de duurzaamheid. Deze grassen groeien erg snel, waardoor het materiaal een ‘groen’ kantje krijgt. Daarnaast is een bamboe vloer ook gewoon mooi.

Meer weten? Bezoek dan snel onze parketwinkel in Leuven (Herent). Daar kunt u ons uitgebreide assortiment van dichtbij ontdekken!

De voordelen van bamboe parket

Duurzaam

Bamboe is een grassoort die super snel groeit en dus makkelijk vernieuwbaar is. Dat maakt van bamboe een ecologisch verantwoorde keuze. Deze vloerbekleding heeft een minimale impact op de natuur.

Sterk

Wist u al dat bamboe planken harder zijn dan eik? Dit materiaal is dus perfect geschikt voor vloeren. Bamboe parket kan gerust tegen een stootje. Het onderhoud is ook erg eenvoudig.

Past overal

Bamboe heeft een hogere dimensionele stabiliteit (density), waardoor het minder uitzet. Het past dus ook in vochtige ruimtes, zoals badkamers. De planken zijn verkrijgbaar in vele afmetingen, diktes en kleuren.

Enkele voorbeelden

We hebben al bij verschillende particulieren en bedrijven bamboe vloeren geplaatst. Hieronder vindt u enkele voorbeelden. Bezoek onze realisatiepagina voor meer voorbeelden en inspiratie. Wilt u bamboe parket zelf plaatsen? Dat is geen probleem. Koop bij ons het materiaal aan en profiteer van ons plaatsingsadvies.

bamboe parket vloer voorbeelden

Waarom bamboe parket kopen?

Ecologie is de voornaamste reden om een bamboe vloer te laten plaatsen. Omdat deze grassoort op enkele weken meerdere meters groeit, is de ecologische impact miniem. Bij andere houtsoorten, zoals eik, moet men veel langer wachten voordat de boom gebruiksklaar is. Deze snelle groei heeft ook een invloed op de kostprijs. Parket van bamboe is doorgaans goedkoper dan eik. Bovendien zijn er verschillende kleuren, vormen en formaten verkrijgbaar.

Bespreek uw plannen

Wilt u meer weten over bamboe parket? Breng dan een bezoek aan onze parketwinkel in Herent, vlakbij Leuven. Daar geven we graag een antwoord op al uw vragen. Het is tevens de perfecte plek om bamboe met andere houtsoorten te vergelijken. Heeft u graag een bamboe parket prijs? Ook dat is geen probleem! We bespreken samen uw plannen en maken een offerte op maat, inclusief de beste prijzen.

Gaan bamboe parket en vloerverwarming samen?

Ja, dit type houten vloer is perfect te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Heeft bamboe nadelen?

Bamboe heeft geen nadelen ten opzichte van andere houten vloeren. Er zijn enkel maar voordelen: een kleinere ecologische voetafdruk en een hogere dimensionale stabiliteit.

Is een schuurbeurt mogelijk?

Ja, het is mogelijk om een vloer in bamboe te schuren en hem op deze manier te renoveren. Hiervoor kan je ook bij Fremozia terecht.

Kan bamboe parket in de badkamer?

De meeste houtsoorten zijn niet geschikt voor vochtige ruimtes als badkamers. Bamboe echter wel. Dat komt omdat bamboe minder uitzet/krimpt dan hardhout. Een correcte plaatsing en gebruik zijn een belangrijke voorwaarde voor deze keuze.

Wat is de kostprijs?

De m2 prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals de totale oppervlakte en de afwerking. Wij berekenen graag de kostprijs van bamboe parket voor jouw project tijdens een bezoek aan de toonzaal. Of vraag meer informatie via e-mail of telefoon.

DROOM JIJ OOK VAN BAMBOE PARKET IN HUIS?CONTACTEER ONS