FAQ

Welk parket in de badkamer?

Voor badkamers raden we meerlaags parket aan in een houtsoort met een goede vochtbestendigheid. Lees dit artikel voor meer informatie.

Welk parket in de keuken?

Voor keukens raden we massief of meerlaags parket met een dikke toplaag aan. Een goed onderhoud is ook belangrijk. Lees dit artikel voor meer informatie.

Wanneer parket leggen in nieuwbouw?

Bij een nieuwbouw is de luchtvochtigheid van de dekvloer (chape) belangrijk. Is die te hoog, dan zal er schade ontstaan. Wij zullen de luchtvochtigheid in de nieuwbouw meten voordat we het parket plaatsen.

Wanneer parket schuren?

Een parket schuren en behandelen is ideaal om de vloer te vernieuwen. Dat is vooral aangeraden als er veel vuil zichtbaar is, dat met een gewone schoonmaakbeurt niet te verwijderen is.

Wanneer zet parket uit?

Hout is een natuurproduct dat leeft. Daarom kan een parketvloer uitzetten (of krimpen) onder invloed van temperatuurschommelingen en veranderingen in de luchtvochtigheid.

Waarom kiezen voor parket?

Parket is een ecologische en duurzame vloerbekleding met een stijlvolle uitstraling. Het is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, vormen, afmetingen en afwerkingen, waardoor een parketvloer in elke kamer past.

Waarom kraakt parket?

Krakend parket duidt op een foutieve plaatsing. Want als de vloer correct is gelegd, zal deze niet kraken wanneer iemand erover wandelt.

Is parket geschikt voor vloerverwarming?

Ja, parket kan op vloerverwarming. Maar dan moet je wel met enkele factoren rekening houden, zoals het parkettype, de temperatuur, enz.

Is parket leggen moeilijk?

Parket leggen vraagt de nodige vakkennis. Het is moeilijker dan het lijkt, omdat er verschillende factoren een invloed hebben op het eindresultaat. Een verkeerde plaatsing kan allerlei problemen veroorzaken: planken die omhoog komen, spleten, vlekken, enz. Je laat de plaatsing dus best over aan een professional.

Is parket duur?

Een parketvloer is per definitie niet duurder dan een keramische tegel. De kostprijs hangt natuurlijk af van diverse factoren, zoals het type parket (massief/meerlaags), de houtsoort, de vorm, de afwerking en de totale oppervlakte. Vraag gerust een offerte voor een kostprijs op maat.

Is parket een harde vloer?

Parket is een harde vloerbekleding. Let wel op dat sommige houtsoorten harder zijn dan andere (en dus een langere levensduur hebben). Wij informeren jou graag.

Is parket waterbestendig?

Onbehandeld hout is gevoelig voor water. Maar met een juiste plaatsing en behandeling is een parketvloer relatief waterbestendig. Hierdoor kan het zelfs geplaatst worden in de badkamer.

Is parket hetzelfde als laminaat?

Nee, er is wel degelijk een verschil tussen beide producten. Parket bestaat voor 100% uit echt hout. Laminaat wordt in een fabriek gemaakt men allerlei chemische producten.

Is parket hetzelfde als hout?

Ja, een parket is hetzelfde als een houten vloer. We maken wel een onderscheid tussen massief en samengesteld hout.