31 Oct 2018
samengesteld eiken parket 4mm

Parket in de keuken, kan dat?

Heel wat mensen overwegen om een parketvloer in de keuken te plaatsen. Daar is niets mis mee. Want een houten keukenvloer kan perfect. Het heeft een charmevolle uitstraling en zorgt voor een flinke dosis warmte en gezelligheid.

Aandachtspunten voor hout in de keuken

Toegegeven, een tegelvloer is onderhoudsvriendelijker en minder gevoelig voor vlekken. Maar dat wil niet zeggen dat parket in de keuken onmogelijk is. Met onderstaande tips wordt deze vloerbekleding gegarandeerd een succes:

  • Eten of dranken gemorst tijdens het koken? Verwijder deze zo snel mogelijk met een aangepast schoonmaakmiddel.
  • Behandel het parket in de keuken regelmatig met olie of een vernis. Dit vormt een extra bescherming en verbeter de vlekbestendigheid.
  • Kies voor massief parket of samengesteld parket met een dikke toplaag. Dan kan je de planken opschuren indien er te veel vlekken zijn na verloop van tijd.

Ervaringen

Nog niet overtuigd? Misschien helpen onderstaande keuken parket ervaringen jou op weg (van bouwinfo.be):

“Dit weekend sprak ik toevallig nog iemand die al 6 jaar parket in de keuken heeft liggen en daar nog steeds heel tevreden over is. Zij hebben zelfs 2 kleine kinderen.”

“We wonen nu ongeveer 1 jaar in ons nieuwe huis en tot hiertoe nog steeds geen erge rampen meegemaakt met de parket in de keuken. Wij gebruiken onze keuken dagelijks, dus het is niet dat het een showroomkeuken is!”

“Vele van onze vrienden hebben hout in hun keukens. Het zijn keukens die intensief gebruikt worden (farmhouse keukens). Zij zullen nooit kiezen voor natuursteen of keramische tegels in toekomst, want hout is altijd wat veerkrachtiger en minder vermoeiend om te staan en op te lopen en warmer aan de voeten.”

Kan parket in de keuken? Zeker en vast! Bovenstaande ervaringen zijn het levende bewijs.

Een parketvloer in jouw keuken?

Droom je al langer van een parketvloer in de keuken en de rest van jouw woning? Onze parketplaatsers brengen die taak tot een goed einde. Bezoek onze toonzaal in Herent (op afspraak) voor een gratis offerte of ga naar de contactpagina voor meer informatie.