25 Jan 2019
combinatie parket tegels keuken

Parket en tegels combineren.

In heel wat woningen worden verschillende vloerbekledingen gecombineerd. Bijvoorbeeld tegels op het gelijkvloers en laminaat op de eerste verdieping. Maar ook in dezelfde ruimte is een mix mogelijk. Denk maar aan een woonkamer in parket die overloopt in een open keuken met keramische tegels.

Parket en tegels combineren vraagt de nodige aandacht. Met deze tips is er een naadloze overgang.

Houten vloer combineren met tegels: 3 tips

1. Kleur van parket en tegels

De kleur bepaalt de uitstraling. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Parket en tegels in complementaire kleuren die dicht bij elkaar liggen. Zo verloopt de overgang heel gemoedelijk.
  • Parket en tegels in contrasterende kleuren. Hierdoor wordt de ruimte duidelijker opgedeeld in twee stukken.

Uiteindelijk is dit een persoonlijke keuze. De ene persoon heeft graag een onopvallende vloer, de andere wil een echte design statement maken.

2. Dikte

Bij een combinatie parket en tegels moet je ook rekening houden met de dikte van deze vloerbekleding. Dat is immers belangrijk voor de chape.

De dekvloer moet het hoogteverschil opvangen. Heb je bijvoorbeeld parket van 21 mm dik en tegels van 10 mm, dan komt de chape van het parketgedeelte lager dan het tegelgedeelte. Op deze manier loopt de afgewerkte vloer netjes door.

Tip: let erop dat de chape droog is voordat het parket wordt geplaatst.

3. Overgang parket naar tegels

Om de overgang parket – tegels te maken, zijn er twee mogelijkheden. Ofwel wordt er een overgangsprofiel geplaatst, ofwel wordt de ruimte tussen beide vloerdelen afgekit. Deze overgang is belangrijk om het krimpen en uitzetten van het hout op te vangen. Moesten beide vloerbekledingen te dicht bij elkaar liggen, dan ontstaat er schade.

Tegels en parket plaatsen?

Wij nemen graag de houten vloer voor onze rekening. Als parketspecialist zorgen wij voor een plaatsing volgens de regels van de kunst, inclusief een naadloze overgang naar de tegelvloer. Meer weten? Contacteer ons op het nummer 0486 96 34 98 of bezoek onze showroom in Herent (Leuven).