27 Feb 2019

Soorten parketvloeren.

Wie een parketwinkel binnenstapt, ziet meteen een heleboel soorten parket. Dat is goed nieuws. Want op deze manier is er altijd een houten vloer te vinden die in uw interieur past.

Maar welke soorten parketvloeren zijn er nu precies? Wel, er zijn verschillende manieren om een onderverdeling te maken.

Soorten parketvloeren volgens houtsoort

Een eerste verschil zit in de houtsoort. Eik is al jaar en dag een geliefde houtsoort voor parket. Maar tegenwoordig is ook bamboe aan een opmars bezig, omdat deze enkele interessante voordelen biedt. Verder is er nog wengé, notelaar, beuk, grenen, enz.

Elke houtsoort heeft specifieke eigenschappen. Wij vertellen je graag meer over de voor- en nadelen van elk materiaal.

Soorten parketvloeren volgens samenstelling

Op het vlak van samenstelling, onderscheiden we twee varianten:

Meerlaags parket bestaat uit goedkopere onderlagen (bv. dennenhout, MDF of multiplex) en een toplaag in massief hout. De dikte varieert, afhankelijk van het aantal houtlagen. Er zijn bijvoorbeeld planken met een dikte van 10 mm en een toplaag van 4 mm. Of een dikte van 18 mm en een toplaag van 6 mm. Massief parket bestaat uit slechts één laag.

Vragen over deze soorten? Contacteer ons!

Soorten parketvloeren volgens vorm

Tenslotte kunnen we nog een onderscheid maken op basis van de vorm. Bijvoorbeeld:

De vorm is een persoonlijke keuze. Sommige mensen verkiezen traditionele planken, andere een visgraat parket. Verder zijn er geen grote voor- of nadelen verbonden aan een specifieke vorm.