17 Nov 2017

Visgraatparket.

Wil je eens iets anders dan klassieke rechte houten planken? Dan is visgraatparket een mooi alternatief. Deze vloer geeft een klassieke toets aan jouw interieur en is zeker en vast een meerwaarde op esthetisch vlak. Net daarom is dit motief zo geliefd.

Wat is visgraatparket?

De term ‘visgraat‘ duidt op het legpatroon. Smalle, rechthoekige plankjes worden in een hoek van 90° tegen elkaar gelegd. Op deze manier ontstaat er een motief dat doet denken aan de graat van een vis.

Visgraat of Hongaarse punt: het verschil

Visgraatparket mag niet verward worden met een Hongaarse punt. Het verschil zit in de vorm van de planken:

  • Visgraatparket: rechthoekig (vier hoeken van 90°)
  • Hongaarse punt: rechthoekig met schuine zijkanten

Deze legvorm lijkt op een houten pijl. Er zit dus een duidelijke lijn in de aansluiting van de houten planken. Bij het visgraatverband is dat minder opvallend. Het verschil tussen beide soorten is duidelijk te zien in onderstaande afbeelding:

een vergelijking tussen visgraatparket en een Hongaarse punt

Soorten en afwerkingen

We gebruiken voornamelijk eik voor ons visgraatparket. Maar tegenwoordig zijn er ook andere houtsoorten verkrijgbaar, waaronder es en bamboe. Verder zijn er verschillende afmetingen om uit te kiezen.

Net zoals bij ander parketvloeren zijn er vele mogelijkheden qua afwerking. Wij kunnen het hout behandelen met een vernis, olie of was. Hierdoor verandert de kleur. Op deze manier werken wij de visgraatvloer af volgens uw persoonlijke smaak – aangepast aan de inrichting van uw interieur.

Visgraat parket kopen

Wilt u een visgraat vloer in huis? Dan bent u aan het juiste adres. Bezoek onze parket showroom in Herent (nabij Leuven), dan rekenen we de kostprijs per vierkante meter uit. Soms hebben we visgraat parket aanbiedingen. Zo drukt u de kosten en bespaart u een flinke duit.

Na de aankoop heeft u twee opties: ofwel gaat u het visgraatparket zelf leggen, ofwel laat u deze klus uitvoeren door Fremozia. Wij hebben immers een team van ervaren parketplaatsers die uiterst nauwkeurig werken. Zo heeft u meer tijd voor andere zaken.

Maak nu een afspraak op het nummer 016/58 38 32 of stuur een bericht naar info@fremozia.be.