13 Jul 2018

Meerlagig parket.

Meerlagig parket is een houten vloerbedekking die bestaat uit meerdere lagen. De onderste lagen bestaat uit dunne stroken dennenhout, multiplex, MDF of HDF. De toplaag is massief hout. Door het gebruik van verschillende houtsoorten noemt men dit ook samengesteld parket.

Dikte meerlagig parket

De dikte van meerlaags parket varieert, afhankelijk van het aantal houtlagen die erin worden verwerkt. Er zijn bijvoorbeeld planken met een dikte van 10 mm en een eiken toplaag van 4 mm. Of een dikte van 18 mm en een toplaag van 6 mm.

De dikte van de toplaag bepaalt hoe vaak je dit samengesteld parket kan opschuren. Bij bovenlaag van 6 mm is er meer ruimte dan een van 4 mm. Voor intensief gebruik raden we dus aan om voor dikkere planken te kiezen.

Voordelen meerlagenparket

Waarom zou je kiezen voor een houten vloer in samengesteld parket in plaats van eentje met massieve planken?

Dit type vloerbekleding biedt enkele interessante voordelen. Een overzicht:

  • Stabiel: Meerlagig parket is speciaal ontworpen om de natuurlijke beweging van hout tegen te gaan. Bij een correcte plaatsing zal de vloer nauwelijks bewegen onder invloed van wisselende wisselende temperaturen en luchtvochtigheid.
  • Vloerverwarming: Meerlagenparket is bruikbaar in combinatie met vloerverwarming – beter dan massief parket.
  • Prijs: Doorgaans is meerlagig parket goedkoper dan een massieve houten vloer. Prijs-kwaliteit is dit een uitstekende keuze.

Veelgestelde vragen

Kan meerlaags parket op vloerverwarming?

Ja, dit is de perfecte keuze voor vloerverwarming. Door de gelaagde opbouw kunnen de planken beter tegen temperatuurschommelingen.

Hoe dik moet de toplaag zijn?

Dat kies je zelf o.b.v. jouw budget. Let er wel op dat een dikke toplaag meerdere schuurbeurten toelaat.

Zijn er meerdere kleuren verkrijgbaar?

Ja, dit parkettype is verkrijgbaar in diverse houtsoorten en formaten. Ook de afwerking kies je zelf.

Meerlagig parket prijs

Ga je meerlagig parket kopen? Spring eens binnen. Wij maken graag een prijs op maat voor jouw project. Af en toe zijn er zelfs leuke promoties. Die maken de prijs van ons samengesteld parket nog goedkoper. Vraag nu een offerte via onze contactpagina.