13 Jul 2018

Meerlagig parket.

Meerlagig parket is een houten vloerbedekking die bestaat uit meerdere lagen. De onderste lagen bestaat uit dunne stroken dennenhout, multiplex, MDF of HDF. De toplaag is massief hout. Door het gebruik van verschillende houtsoorten noemt men dit ook samengesteld parket.

Dikte meerlagig parket

De dikte van meerlaags parket varieert, afhankelijk van het aantal houtlagen die erin worden verwerkt. Er zijn bijvoorbeeld planken met een dikte van 10 mm en een eiken toplaag van 4 mm. Of een dikte van 18 mm en een toplaag van 6 mm.

De dikte van de toplaag bepaalt hoe vaak je dit samengesteld parket kan opschuren. Bij bovenlaag van 6 mm is er meer ruimte dan een van 4 mm.

Voordelen meerlagenparket

Waarom zou je kiezen voor een houten vloer in samengesteld parket in plaats van eentje met massieve planken? Dit type vloerbekleding biedt enkele interessante voordelen:

  • Stabiel: Meerlagig parket is speciaal ontworpen om de natuurlijke beweging van hout tegen te gaan. Bij een correcte plaatsing zal de vloer nauwelijks bewegen onder invloed van wisselende wisselende temperaturen en luchtvochtigheid.
  • Vloerverwarming: Meerlagenparket is bruikbaar in combinatie met vloerverwarming – beter dan massief parket.
  • Prijs: Doorgaans is meerlagig parket goedkoper dan een massieve houten vloer.

Meerlagig parket prijs

Ga je meerlagig parket kopen? Spring eens binnen. Wij maken graag een prijs op maat voor jouw project. Af en toe zijn er zelfs leuke promoties. Die maken de prijs van ons samengesteld parket nog goedkoper. Vraag nu een offerte via onze contactpagina.