22 Feb 2018

Massieve parketvloeren.

Massief parket bestaat voor 100% uit massief hout. Dat wil zeggen dat er slechts één laag is. Ter vergelijking: samengesteld parket bestaat uit meerdere dunne lagen op elkaar.

Voordelen massief parket

Heel wat mensen kiezen voor een massieve parketvloer in hun woonkamer, eetkamer en slaapkamers. Deze vloerbekleding heeft namelijk enkele belangrijke voordelen:

  • Kwalitatieve oplossing
  • Sterk en slijtvast
  • Kan meermaals opgeschuurd worden

Soorten massief parket

Op het vlak van massief parket is er enorm veel keuze. Er zijn bijvoorbeeld verschillende houtsoorten. Eik is nog steeds de meest populaire keuze, maar er zijn ook andere soorten zoals esdoorn. Daarnaast zijn er diverse breedtes, lengtes en diktes verkrijgbaar. Ook de afwerking speelt een grote rol. Afhankelijk van de eindafwerking (olie, vernis, …) krijgt jouw massieve parketvloer een andere uitstraling. Kortom: er zijn oneindig veel mogelijkheden om deze houten vloer af te stemmen om je persoonlijke interieurstijl, of je nu houdt van klassiek of modern.

Geen idee welke soort je moet kiezen? Maak je geen zorgen. De parketspecialisten van Fremozia geven met plezier advies. Bezoek onze toonzaal in Herent (bij Leuven) voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Is massief parket geschikt voor vloerverwarming?

Voor vloerverwarming raden we meerlaags parket aan.

Hoe dik zijn de planken?

De dikte van een massief houten vloer bedraagt minstens 20 mm.

Kunnen massieve planken in elke ruimte?

Ja, mits er een correcte plaatsing gebeurt om problemen te vermijden.

Een prijs op maat voor massief parket in huis?

En de prijs van massief parket? Daar kunnen we helaas geen eenduidig antwoord op geven. De prijs per m2 is afhankelijk van allerlei factoren, zoals de totale oppervlakte, de houtsoort, de afmetingen, het type ondervloer, de eindafwerking, enz.

Maak een afspraak via het nummer 016/58 38 32 of info@fremozia.be om jouw project te bespreken. Dan maken wij met plezier een offerte voor een plankenvloer in massief hout. Die offerte is gratis en vrijblijvend, zonder verdere verplichtingen.