20 Sep 2021

Klassiek parket.

Heb je een klassiek interieur? Dan wil je een bijpassende parketvloer. Gelukkig is ons assortiment houten vloeren bijzonder uitgebreid. Ook voor klassiek parket kan je dus bij Fremozia terecht.

Typisch voor klassiek parket

Deze parketstijl heeft volgende kenmerken:

Massief hout

Klassieke parketvloeren bestaan doorgaans uit massief hout. De planken hebben dus één laag, in tegenstelling tot meerlagig parket. Dat maakt ze sterk en slijtvast. Je kan, indien nodig, de planken meermaals opschuren om vlekken en andere vuil te verwijderen. Het is dus een kwalitatieve en duurzame oplossing voor een nieuwe vloer.

Donkere kleuren

Wat ook opvalt bij deze parketstijl is het kleurenpalet. Klassieke houten vloeren hebben vaak donkere kleuren. Dat kan via een donkere houtsoort zijn, of via een speciale afwerking van lichtere houtsoorten zoals eik. Het voordeel van deze donkere kleuren is dat ze het klassiek parket een heel luxueuze uitstraling geven.

Legvormen

Tenslotte zijn er nog de legvormen. In een modern interieur kiest men voor een standaard legvorm met langwerpige planken. Maar bij klassiek parket is het niet ongewoon om voor een mozaïek, visgraat, Hongaarse punt, kopshout of Versailles patroon te gaan. Dat oogt nog chiquer.

Sierplinten

Plinten zorgen voor de finishing touch. Bij een klassieke parketvloer plaats je geen sobere, rechte plint maar eentje met een decoratief ontwerp. Liefst in hetzelfde materiaal als de vloer.

Wil jij ook een klassieke houten vloer?

Contacteer ons (tel: 016 58 38 32, e-mail: info@fremozia.be) voor meer informatie of een gratis offerte. Je bent ook altijd welkom in onze parketwinkel in Herent. Die is geopend van dinsdag tot zaterdag.