04 Sep 2020

Hongaarse punt parket.

Hongaarse punt en visgraat worden weleens door elkaar gebruikt. Maar er is wel degelijk een verschil tussen beide legpatronen. Een Hongaarse punt vloer heeft rechte lijnen tussen de planken, terwijl die bij visgraat een zigzag-patroon maakt.

Sergeantstreep

Het Hongaarse punt werd vroeger een ‘sergeantstreep’ genoemd. Want de planken lijken op de strepen die het uniform van een sergeant sieren.

De lijn die aan het uiteinde van de plankjes ontstaat is erg leuk om de diepte of breedte van een kamer te accentueren.

Luxe uitstraling

Parket in een Hongaarse punt motief heeft altijd een luxueuze uitstraling. Het oogt traditioneel maar toch eigenzinnig.

Er zijn trouwens verschillende diktes en afmetingen verkrijgbaar. Kort en smal of breed en lang; er is voor elk wat wils. Daarnaast is er nog de eindeafwerking. De gekozen olie of vernis maakt het hout lichter of donkerder, wat nog meer mogelijkheden biedt. Voor elke kamer in huis is er dus een Hongaarse punt parket te vinden.

Veelgestelde vragen

  • Waarom Hongaarse punt? Het patroon oogt iets rustiger dan een visgraat vloer, en is bovendien stijlvoller dan rechte planken.
  • Wat kost Hongaarse punt? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de houtsoort, de afmetingen en de afwerking. Maak een afspraak om je wensen te bespreken, dan maken we een prijs op maat.
  • Onder welke hoek worden de planken gelegd? Doorgaans wordt een Hongaarse punt in 45 of 60 graden hoeken geplaatst.
  • Kan ik dit zelf leggen? Een Hongaarse punt is een van de meest complexe legpatronen. Daarom raden we aan om deze werken over te laten aan een specialist zoals Fremozia.
  • Is er ook een donkere kleur verkrijgbaar? Jazeker. De kleur is afhankelijk van de houtsoort en de eindafwerking. Ook een donkere Hongaarse punt vloer is dus mogelijk.

Interesse in Hongaarse punt parket?

Maak een afspraak met de parketspecialisten van Fremozia voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Bel naar het nummer 016 58 38 32 of bezoek onze toonzaal in Herent.