19 Jan 2021
bamboe parketvloer die doorloopt van vloer naar trap

Welke vloer op de bovenverdieping?

Zoek je een vloer voor de bovenverdieping van je huis? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen, zoals laminaat en vinyl. Toch raden wij een parketvloer aan. Parket is namelijk de beste keuze voor een bovenverdieping vloer.

Waarom parket?

Een belangrijk voordeel van parket is de geluidsdemping. Hout heeft goede akoestische eigenschappen. Hierdoor wordt er minder lawaai doorgegeven tussen verdiepingen. Bij een laminaatvloer hoor je vaak beneden geluid wanneer er iemand op de bovenverdieping wandelt, maar dat is bij parket niet het geval. Alles blijft lekker stil. PS: dit is ook een van de redenen waarom parket in appartementen zo’n goede keuze is.

Daarnaast geeft een houten vloer de bovenverdieping een warme toets. Het parket zorgt meteen voor gezelligheid, wat in de slaapkamer mooi meegenomen is.

Nog een voordeel van een houten vloer op de bovenverdieping is dat je de slaapkamers, overloop en trap met hetzelfde materiaal kan bekleden. Op deze manier vormt alles één geheel. Een uniforme vloerbekleding creëert een gevoel van rust en sereniteit.

Parket is soms wat moeilijker te onderhouden dan laminaat of vinyl. Maar dat maakt niet uit op een bovenverdieping. Want de kans dat je hier met een glas wijn of etensresten morst is namelijk bijzonder klein. Voor een doorsnee schoonmaakbeurt met een dweil is er geen verschil tussen parket en andere vloerbekledingen.

Je wil parket op de bovenverdieping?

Dan maken wij met plezier een offerte. Gratis en vrijblijvend. Contacteer ons vandaag nog om je plannen te bespreken.