25 Nov 2021

Parket doorleggen naar andere ruimtes.

Vroeger durfde men wel eens een andere vloer per kamer te gebruiken. Dat is verleden tijd. Tegenwoordig heeft de hele verdieping dezelfde vloer (met uitzondering van bepaalde ruimtes zoals de badkamer).

Je kan dus perfect het parket doorleggen naar andere ruimtes. Maar dit vraagt wel de nodige kennis en voorbereiding.

Denk in de eerste plaats na over de legrichting. De ideale richting is namelijk afhankelijk van meerdere kamers. Wij raden aan om de legrichting van een ‘probleemruimte’ te kiezen, bijvoorbeeld een hele smalle kamer. Hier heeft de richting immers het grootste effect.

Bij hele grote oppervlakken is het waarschijnlijk nodig om een uitzetvoeg te voorzien. Deze uitzetvoeg zal spanningen in het parket opvangen die ontstaan omwille van schommelingen in de temperatuur en luchtvochtigheid (bv. wanneer één ruimte verwarmd is en de andere niet). Anders zou de vloer omhoog komen. Dit soort uitzetvoegen kunnen perfect verstopt worden onder deuren. Dan zijn ze bijna onzichtbaar.

Het is zelfs mogelijk om het parket door te leggen over meerdere verdiepingen. We kunnen de trap bekleden in hout, zodat die naadloos overloopt in het parket op de eerst verdieping en het gelijkvloers (en/of zolder). Op deze manier heb je een rode draad doorheen je interieur.

Wil je parket doorleggen over meerdere kamers en heb je hierover vragen? Stel ze via onze contactpagina.