20 Jan 2022

Verkleuring parket.

Heel wat mensen vragen zich af of parket verkleurt en wat ze tegen deze verkleuringen kunnen doen. In dit artikel vind je alle belangrijke informatie.

Waarom verkleurt parket?

Parket is een natuurproduct. Onder invloed van zonlicht (dat UV-straling bevat) zal het langzaamaan een beetje verkleuren. Dit proces neemt vele jaren in beslag. Hetzelfde gebeurt met zetels, kasten, gordijnen en behangpapier. Ook die zullen verkleuren door een langdurige blootstelling aan zonlicht.

Hoe kan je de verkleuring tegengaan?

Start met een goede zonwering. Die houdt een deel van het zonlicht tegen, waardoor het tijdens de zomermaanden binnen koel blijft en de houten vloer minder snel verkleurt. Daarnaast is een regelmatig onderhoud belangrijk. Maak het parket wekelijks schoon met de juiste onderhoudsproducten (bv. een voedende natuurzeep bij een geoliede vloer). Wij informeren je graag omtrent de juiste werkwijze.

Een geverniste parketvloer kan je niet bijkleuren met olie. Die moet eerst worden geschuurd en daarna opnieuw worden afgewerkt. Dat geldt ook voor verkleuringen door slijtage (bv. bij drukke doorgangen in een horecazaak). Wil je meer weten over dit soort parket renovaties? Contacteer ons!