13 Apr 2022
woonkamer eiken parket witte olie

Welke vloer in de living?

Van natuursteen tot laminaat, er zijn verschillende vloerbekledingen die geschikt zijn voor je woonkamer. Toch zijn wij overtuigd dat parket de beste keuze is. In dit artikel vind je 8 redenen waarom een houten vloer in de living de ideale match is.

Waarom een houten vloer in je woonkamer?

  1. Gezelligheid. In een woonkamer draait alles rond gezelligheid. Parket heeft van nature een warme uitstraling, die voor een knus gevoel zorgt. Het past dus perfect bij deze ruimte.
  2. Uitstraling. Het is geen verrassing dat we in de meeste villa’s en herenhuizen parket zien. Een houten vloer heeft nu eenmaal een chique, luxueuze uitstraling.
  3. Geschikt voor vloerverwarming. Tegenwoordig hebben de meeste nieuwbouwwoningen vloerverwarming. Parket en vloerverwarming kan je probleemloos combineren.
  4. Vele soorten en stijlen. Wil je een eiken parket of liever bamboe? Met smalle of brede planken? Er is een enorm grote keuze aan houten vloeren. Er is dus een oplossing voor elke living.
  5. Diverse legvormen. Verder zijn er nog verschillende legvormen, zoals een visgraat of Hongaarse punt.
  6. Vastgoed meerwaarde. Je denkt er momenteel misschien nog niet aan, maar als je ooit beslist om je woning te verkopen is een houten vloer in de living absoluut een meerwaarde.
  7. Ecologisch. Hout is een hernieuwbaar natuurproduct dat makkelijk recycleerbaar is. Dat maakt van parket een ecologische keuze.
  8. Renoveerbaar. Is er in de loop der jaren veel slijtage ontstaan? Dan kan je de houten vloer afschuren en opnieuw afwerken. Zo krijgt hij een tweede leven.

Wil jij parket in de living?

Goed idee! Je living wordt nog mooier met een stijlvolle houten vloer. Maak snel een afspraak bij jou thuis voor een vrijblijvende offerte, of bezoek onze toonzaal in Herent voor meer informatie.