22 Jun 2021
wit geoliede parket

Parket in een modern interieur.

Hou je van een modern interieur en wil je een parketvloer plaatsen? Dan zijn er enkele zaken om rekening mee te houden. Lees snel verder en ontdek welk parket bij een moderne inrichting past.

Modern interieur met hout

Sommige mensen denken dat hout enkel weggelegd is voor de klassieke of landelijke woonstijl. Dat is helemaal niet waar. Ook in een moderne woonkamer, eetkamer of slaapkamer is parket een meerwaarde. Het zorgt voor een flinke dosis warmte en gezelligheid – iets wat het neutrale kleurenpalet van een moderne inrichting zeker kan gebruiken.

Tips voor modern parket

  • Kies een neutrale houtsoort met weinig kleurverschillen (bv. eik)
  • Ga voor een noestvrije prime sortering
  • Rechte planken passen het best bij deze woonstijl (geen visgraatpatroon, Hongaarse punt of mozaïek)
  • Bij het open vloerplan van moderne woningen zijn bredere planken dikwijls op hun plaats.
  • Combineer de houten vloer met witte schildersplintenvoor een extra strakke uitstraling

Donker parket in een modern interieur

Je hoeft helemaal geen standaard houtkleur te kiezen. Donker parket is erg mooi in een moderne inrichting. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande realisatie. De planken in kerngerookte eik passen erg goed bij de eettafel en -stoelen, de betonnen trap en de kleur van het schuifraam.

zwart parket modern interieur

Vraag advies op maat

Ben je op zoek naar parket voor een modern interieur? We geven graag advies op maat. Contacteer ons vandaag nog of breng een bezoekje aan onze parketwinkel in Herent. Dan zoeken we samen de beste houten vloer voor jouw moderne woning.