22 Jun 2021
parket vernis eik

Parket in landelijke stijl.

De landelijke woonstijl blijft erg populair in onze streek. Simpelweg omdat ze een warme, authentieke uitstraling heeft. De meeste mensen combineren een landelijke inrichting met parket, omdat houten vloeren perfect bij deze woonstijl aansluiten.

Sfeervol hout

Bij een landelijke stijl draait alles rond sfeer en gezelligheid. Daarom zien we veel natuurlijke materialen, zoals wol, rotan en jute. Hout mag natuurlijk ook niet ontbreken. Houten vloeren, tafels, kasten en stoelen geven elke kamer een huiselijke toets.

Tips voor landelijk parket

  • In de landelijke stijl is donker parket erg populair
  • Het hout mag een duidelijke tekening hebben, met veel noesten
  • Kies eventueel voor een v-groef om individuele planken te accentueren
  • Plaats plinten in dezelfde houtsoort als de parketvloer

Vragen over landelijke houten vloeren?

Wil je meer weten over de perfecte houten vloer voor jouw landelijke woning? We geven graag advies op maat. Contacteer ons vandaag nog voor een offerte of breng een bezoekje aan onze parketwinkel in Herent.