05 May 2021
keramisch parket of massieve eik

Keramisch parket of echt parket?

Op zoek naar vloerbekleding voor je woning en twijfel je nog tussen keramisch parket en een massieve eikenvloer? Lees dan zeker de vergelijking op deze pagina.

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket is een keramische tegelvloer met een houtlook. De tegels bestaan dus uit keramiek (een mix van klei en zand), en niet uit hout.

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor deze parketimitatie omdat het een beetje onderhoudsvriendelijk is dan echte planken in eik of bamboe. Keramiek neemt namelijk geen water op, waardoor het ook bijvoorbeeld in een inloopdouche bruikbaar is. Daarnaast hebben houtlook tegels geen voordelen ten opzichte van een authentieke parketvloer.

Voordelen parketvloer vs keramisch parket

Twijfel je nog tussen houtlook tegels en een meerlaagse of massieve houten vloer? Dan kunnen deze voordelen je misschien overtuigen:

  • Hout heeft een ongeëvenaarde uitstraling. Hoe hard men ook probeert om de uitstraling van echt hout na te bootsen, er is nog steeds een verschil met een traditionele parketvloer. Dat zie je direct. Echt hout valt nu eenmaal niet te imiteren.
  • Hout voelt warmer aan. Ben je iemand die graag blootsvoets door huis wandelt? Dan is een houten vloer de perfecte keuze. Die voelt veel warmer aan dan keramisch parket.
  • Hout is een ecologische keuze. Door de lage milieu-impact is echt parket een duurzame keuze. Zeker wanneer je kiest voor FSC parket.
  • Hout kan je afschuren. Wil je na enkele jaren de kleur van je houten vloer aanpassen? Laat het parket schuren en oliën. Dat is niet mogelijk bij een steenparket.

Meer weten?

We vertellen graag meer over de voordelen van een parketvloer in echt hout. Indien gewenst, maken we ook een offerte voor jouw project. Contacteer ons vandaag nog: info@fremozia.be.