28 Apr 2017

FSC Parket.

Bij de aankoop van producten hebben we steeds meer aandacht voor de ecologische kant. Dat is ook bij parket het geval. Van heel wat klanten krijgen we de vraag of ons parket ‘groen’ is. Dan gaat het niet om de kleur, maar over de herkomst van het hout.

Goed nieuws: bij Fremozia is ook FSC parket verkrijgbaar!

Forest Stewardship Council

De afkorting FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het is een internationale organisatie die zich bezighoudt met de bescherming van bossen. Ze stimuleren bedrijven om gebruik te maken van hout uit duurzaam beheerde bossen en/of een gerecycleerde materialen in hun productieproces op te nemen. Zo krijgen deze producten een groene toets.

Er wordt dus bijzonder veel aandacht gespendeerd aan het bosbeheer. Bomen worden selectief gekapt (op basis van strenge selectiecriteria) en worden nadien vervangen door nieuwe exemplaren. Van roofbouw is er dus helemaal geen sprake. Op deze manier krijgen de fauna en flora in het bos de kans om te floreren.

Ecologisch parket

Ons FSC parket is dus een ecologisch verantwoorde keuze. De impact op het milieu is veel kleiner dan klassiek gewonnen hout. Je kan dus met een gerust hart deze parketvloer in je woning of bedrijfsgebouw leggen.

Meer weten? Maak dan snel een afspraak voor een bezoek aan onze toonzaal in Herent. Daar kan je onze FSC parketvloeren van dichtbij ontdekken, samen met een woordje uitleg.