28 Apr 2017

FSC Parket.

Bij de aankoop van producten hebben we steeds meer aandacht voor de ecologische kant. Dat is ook bij parket het geval. Van heel wat klanten krijgen we de vraag of ons parket ‘groen’ is. Dan gaat het niet om de kleur, maar over de herkomst van het hout.

Goed nieuws: bij Fremozia is ook FSC parket verkrijgbaar!

De afkorting FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het is een internationale organisatie die zich bezighoudt met de bescherming van bossen. Ze stimuleren bedrijven om gebruik te maken van hout uit duurzaam beheerde bossen en/of een gerecycleerde materialen in hun productieproces op te nemen.

Er wordt dus bijzonder veel aandacht gespendeerd aan het groenbeheer. Bomen worden selectief gekapt en worden nadien vervangen door nieuwe exemplaren. Van roofbouw is er dus helemaal geen sprake.

Ons FSC parket is dus een ecologisch verantwoorde keuze. 

Meer weten? Bezoek dan snel onze toonzaal in Herent. Daar kunt u onze FSC parketvloeren van dichtbij ontdekken.