24 Jun 2019

Parket motieven & legpatronen.

Iedereen kent het klassieke parket motief waarbij de planken evenwijdig aan elkaar worden gelegd (stroken parket). Maar er bestaan nog veel meer legpatronen. In dit artikel kijken we naar enkele mogelijkheden.

Populaire parket legpatronen

  • Visgraat: bij een visgraatparket worden de planken in een v-vorm tegen elkaar gelegd. De kopske kant van de ene plank ligt tegen de zijkant van de andere.
  • Hongaarse punt: een variant van het visgraat patroon waarbij de kopse kanten afgeschuind worden, zodat er een rechte lijn ontstaat in de vloer.
  • Mozaïek: dit parketmotief bestaat uit vele kleine stroken.
  • Dambord: een mozaïekparket waarbij de vloer wordt opgedeeld in kleine vierkantjes (met een omgekeerde legrichting)

legpatronen en parket motieven

Motieven combineren

Het is perfect mogelijk om meerdere parket motieven te combineren. Bijvoorbeeld een Hongaarse punt met een omranding van stroken parket. Op deze manier kan je bepaalde lijnen in je interieur accentueren. Het doorleggen van parketvloeren over meerdere ruimtes vraagt dan wel extra aandacht.

Advies nodig?

Droom je van een houten vloer met een creatief motief? Vraag ons advies. Wij helpen graag bij de keuze en de plaatsing. Bel naar het nummer 0471 91 62 04 of stuur een berichtje naar info@fremozia.be voor een afspraak.