27 Nov 2017

Mozaïekparket.

Het hoeft niet altijd een klassieke vloerbekleding te zijn. Hoewel de traditionele rechte planken nog steeds een populaire keuze zijn, zien we steeds vaker alternatieve motieven. Zoals mozaïek parket. Een mozaïekvloer is de perfecte blikvanger voor jouw woonkamer, eetkamer of slaapkamer.

Dambord parket

Mozaïek parket ontleent haar naam aan het gebruik van vele kleine stroken, net zoals bij een klassieke accentmuur in tegelmozaïek.

Een speciale vorm van het mozaïek parket is dambord parket. Dat komt omdat de vakjes lijken op het speelveld van een damspel. Deze houten vloer is opgebouwd uit kleine stroken parket die in vierkante vlakken worden geplaatst. Door de richting van deze plankjes te wijzigen, ontstaan er lichte en donkere blokjes.

In principe is ook visgraatparket een vorm van mozaïekparket.

Eiken mozaïek parket of bamboe

Eiken mozaïek parket is iets waar veel vraag naar is. Toch komt hier stilaan verandering in. Heel wat mensen geven de voorkeur aan bamboe. Dat komt omdat bamboe enkele interessante voordelen heeft:

  • Ecologisch verantwoorde keuze (bamboe groeit veel sneller dan een eik)
  • Hoge dimensionele stabiliteit (kan beter tegen vocht)
  • Heel hard. Kan tegen een stootje.

Afwerking

Het mozaïek parket plaatsen is slechts de eerste stap. Nadien volgt een afwerkingslaag. Voor de afwerking kies je uit een uitgebreid gamma afwerkingsproducten en kleuren. Op deze manier geef je de houten vloer een persoonlijke toets.

De prijs van mozaïek parket?

De totale kostprijs hangt af van diverse factoren: de houtsoort, de oppervlakte, de afwerking, enz. Voor een offerte op maat kan je steeds contact opnemen via het nummer 016 58 38 32. Daarnaast ben je altijd welkom in onze toonzaal (Herent, nabij Leuven) om ons assortiment van dichtbij te ontdekken.