18 Jul 2022
bamboe parket 15mm in living

Breedte van parket planken.

Van alle parketsoorten blijft het strokenparket een van de meest populaire keuzes. Deze houten vloer bestaat uit langwerpige rechthoekige planken. Die zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, doorgaans tussen 11 cm en 18 cm. Maar wat is nu de beste keuze?

Parketbreedte kiezen

Om de breedte te bepalen, kijk je best naar de afmetingen van de kamer. De richtlijn gaat als volgt: des te groter de kamer, des te breder de plank. Zo ontstaat er een ruimtelijk gevoel. Een smalle plank (bv. 14 cm) in een grote ruimte is niet in proportie. Het omgekeerde is ook waar: in een heel smalle kamer een brede parket leggen (bv. 24 cm), zal de ruimte nog benauwder doen lijken.

Graag advies?

Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Geen probleem. Wij komen graag langs om advies te geven. Of spring eens binnen in onze toonzaal in Herent met je bouwplannen, dan zoeken we samen de ideale breedte voor je parket planken.