23 Sep 2022

Wat als je parketvloer beweegt?

Heb je last van een parketvloer die op verschillende plaatsen voelbaar beweegt? Je bent niet alleen, want dit probleem komt regelmatig voor. Wat de oorzaken zijn en hoe je dit oplost, lees je hieronder.

Oorzaken van bewegend parket

Een parketvloer die beweegt is te wijten aan een foutieve plaatsing. Met een goede verlijming heb je dit probleem niet. Indien de vloer zwevend wordt gelegd, is een stevige, egale ondervloer nodig die over de volledige oppervlakte contact maakt met het parket.

Soms kan het parket kraken door een te lage luchtvochtigheid. In de winter is er bijvoorbeeld meer kans op droge lucht door de verwarming, waardoor het parket begint te leven. De oplossing? Installeer een luchtbevochtiger in huis. Stel de luchtvochtigheid in op 45 à 60 procent.

Bewegende parketvloer oplossen

De herstelling van een parketvloer die beweegt verschilt van situatie tot situatie. Soms is een kleine aanpassing van enkele planken voldoende, in andere gevallen is het een betere oplossing om de parketvloer er (gedeeltelijk) uit te halen en opnieuw te plaatsen.

Heb jij last van bewegend parket? Vraag gerust advies. Wij bekijken jouw situatie en zoeken samen naar de beste oplossing.