27 Jun 2022
houten vloer in appartement

Vloer voor appartement.

Hoera, je hebt een appartement gekocht! Maar nu twijfel je over de vloer voor je nieuwe woonst. Wat is nu de beste vloer voor appartementen? Wel, volgens ons is parket zeker het overwegen waard, en wel omwille van drie redenen.

3 Redenen waarom parket de ideale vloer voor je appartement is

  1. Geluidsisolerend. Parket is stiller dan laminaat. Massief hout laat weinig geluid door van onderliggende appartementen, en het werkt ook in de omgekeerde richting. Zo genieten jij en je buren van meer akoestisch comfort.
  2. Optische illusie. Kies je voor een traditioneel parket met langwerpige planken, dan helpt de legvorm om een ruimte dieper of breder te doen lijken. Dat is handig in kleine appartementen.
  3. Luxe uitstraling. Met een houten vloer in je appartement creëer je een gevoel van luxe. Leuk voor de bewoners, maar ook handig als je als projectontwikkelaar je panden een chique uitstraling wil geven.

Materiaalcombinaties

Meestal wil je niet het volledige appartement bekleden met een houten vloer. In de badkamer of berging verkies je misschien een keramische tegel. Dat is perfect mogelijk. Voor een mooie overgang van parket naar tegels is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de dikte van beide vloerbekledingen. Anders is er een hoogteverschil. Dat geldt ook voor de overgang naar de gang of een ander gemeenschappelijk deel van het appartementsgebouw.

Stel je vragen over parket in appartementen

Wil je een houten vloer in je appartement maar heb je toch nog enkele vragen over houtsoorten, geluid, legvormen, kleuren…? Stel ze gerust. Onze specialisten zorgen graag voor een antwoord. Stuur een bericht naar info@fremozia.be of bel naar het nummer 016/58 38 32.