- BY fremozia
- POSTED IN Plaatsing parket
- WITH 0 COMMENTS
- PERMALINK
- STANDARD POST TYPE
Ben jij iemand die thuis graag op blote voeten rondwandelt? Dan is er niets zo aangenaam als een voetwarme vloer.
Een vloer wordt voetwarm genoemd als hij je lichaamswarmte langzaam opneemt, zodat je voeten niet zo snel afkoelen. Bij een snelle warmteoverdracht zal je het snel koud krijgen. Dat is niet aangenaam.
Trouwens: op blote voeten lopen is gezond. Het versterkt je spieren en stabiliteit. Dit zorgt voor een betere lichaamshouding, wat allerlei klachten kan voorkomen.
Vloeren die warm aanvoelen
Er zijn drie soorten voetwarme vloeren:
- Parket. Vloeren van hout voelen warm aan omdat ze een natuurlijke isolatie hebben. Je kan dus zonder problemen in de winter blootsvoets lopen op parket.
- Kurk. Een kurkvloer is net als parket een natuurproduct dat warm aanvoelt.
- Vasttapijt. Uiteraard is ook een vasttapijt lekker warm aan je voeten. Vooral de hoogpolige soorten.
Vloeren die koel aanvoelen
Als je snel last hebt van koude voeten dan kan je deze vloeren best vermijden:
- Natuursteen. Natuursteen geleidt de warmte vrij goed. Dat geldt ook voor lichaamswarmte, waardoor je deze vloer als koud ervaart.
- Keramische tegels. Net als natuursteen is een vloer in keramische tegels vrij kil aan je voeten.
Andere vloerbekledingen, zoals laminaat, pvc en vinyl zitten tussen deze twee soorten in. Ze zijn minder voetwarm dan parket, kurk of vasttapijt, maar scoren wel beter dan natuursteen en keramische tegels.
Altijd warme voeten met vloerverwarming
Wil je nooit meer last hebben van koude voeten? Kies dan voor vloerverwarming. Vloerverwarming is compatibel met de meeste vloeren, waaronder parket.
Bij dit verwarmingssysteem wordt water met een maximale temperatuur van 45 °C door leidingen in de dekvloer gepompt. De leidingen warmen de dekvloer op en daarmee ook de bovenliggende vloerbekleding. Hierdoor voelt deze lekker warm aan. Sommige mensen vrezen dat vloerverwarming spataders, gezwollen benen en voeten zou veroorzaken. Maar daar is niets van aan. Met moderne systemen, die op een relatief lage temperatuur werken, heb je helemaal geen last van ‘dikke voeten’.