30 May 2023
welke vloer voelt warm aan

Ben jij iemand die thuis graag op blote voeten rondwandelt? Dan is er niets zo aangenaam als een voetwarme vloer.

Een vloer wordt voetwarm genoemd als hij je lichaamswarmte langzaam opneemt, zodat je voeten niet zo snel afkoelen. Bij een snelle warmteoverdracht zal je het snel koud krijgen. Dat is niet aangenaam.

Trouwens: op blote voeten lopen is gezond. Het versterkt je spieren en stabiliteit. Dit zorgt voor een betere lichaamshouding, wat allerlei klachten kan voorkomen.

Vloeren die warm aanvoelen

  • Parket. Vloeren van hout voelen warm aan omdat ze een natuurlijke isolatie hebben. Je kan dus zonder problemen in de winter blootsvoets lopen op parket.
  • Kurk. Een kurkvloer is net als parket een natuurproduct dat warm aanvoelt.
  • Vasttapijt. Uiteraard is ook een vasttapijt lekker warm aan je voeten.

Vloeren die koel aanvoelen

  • Natuursteen. Natuursteen geleidt de warmte vrij goed. Dat geldt ook voor lichaamswarmte, waardoor je deze vloer als koud ervaart.
  • Keramische tegels. Net als natuursteen is een vloer in keramische tegels vrij kil aan je voeten.

Andere vloerbekledingen, zoals laminaat, pvc en vinyl zitten tussen deze twee soorten in. Ze zijn minder voetwarm dan parket, kurk of vasttapijt, maar scoren wel beter dan natuursteen en keramische tegels.

Altijd warme voeten met vloerverwarming

Wil je nooit meer last hebben van koude voeten? Kies dan voor vloerverwarming. Vloerverwarming is compatibel met de meeste vloeren, waaronder parket.