21 Sep 2020

Parket herstellen en repareren.

Is uw parketvloer beschadigd? Maak u geen zorgen, want het is vaak perfect mogelijk om het parket te herstellen in haar oorspronkelijke staat. Fremozia voert zowel kleine als grote reparaties uit.

Oorzaken van parketschade

Er zijn verschillende zaken die een houten vloer kunnen beschadigen:

  • Deuken door gevallen voorwerpen
  • Waterschade door kapotte leidingen
  • Kromgetrokken hout of scheuren door een foutieve plaatsing
  • Diepe krassen door het verschuiven van meubels
  • Zwarte strepen door schoenzolen

Afhankelijk van het type en de grootte van de beschadiging gebruiken we een andere reparatietechniek.

Kleine beschadigingen herstellen

Kleine beschadigingen, zoals krassen of strepen van stoelen, zijn eenvoudig te herstellen door middel van een parketrenovatie. In dat geval gaan we de planken schuren en opnieuw behandelen met vernis of olie. Nadien ziet de houten vloer er weer als nieuw uit.

Grote beschadigingen repareren

Regelmatig zien we parketvloeren in heel slechte staat, bijvoorbeeld met waterschade of waarbij de planken zeer sterk zijn kromgetrokken. Dat kan in een nieuwbouw of een bestaande woning zijn. In zulke situaties is het dikwijls beter om een deel van het parket te verwijderen en te vervangen door nieuwe planken. Uiteraard wordt het nieuwe gedeelte zo afgewerkt dat er geen zichtbaar verschil is met het bestaande parket. In onderstaande foto zie je een voorbeeld van zo’n herstelling.

Parket herstelling nodig?

We komen graag ter plaatse kijken om de beschadiging vast te stellen en de juiste reparatiemethode te bepalen. Contacteer ons voor meer informatie en een offerte op maat.