20 Jan 2020

Donker parket.

De meeste klanten kiezen voor een houten vloer in een naturel tint of zelfs een lichtere afwerking. Maar ook donker parket is het overwegen waard. Want een donkere kleur biedt heel wat voordelen.

Hoe krijgt parket een donkere kleur?

De donkere kleur is bereikbaar op twee manieren.

Enerzijds zijn er verschillende donkere houtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan wengé. Dit Afrikaanse hout ziet er bijna zwart uit. Andere populaire houtsoorten voor liefhebbers van donker parket zijn merbau, jatoba, sucupira, ipé en afromosia.

Anderzijds kunnen we de vloer behandelen om het hout donkerder te maken. Dat gebeurt aan de hand van een speciale beits of olie. Deze producten geven bescherming én kleur.

Wat zijn de voordelen van donker parket?

Er zijn verschillende redenen om voor een donkere tint te kiezen:

  • Contrast. Een donkere houten vloer contrasteert mooi met witte muren en plafonds. Dit contrast geeft karakter aan uw interieur.
  • Knus. Een donkere vloer oogt warm en gezellig – ideaal voor een woonkamer of slaapkamer.
  • Praktisch. Vlekken vallen minder snel op.

Tip: houd de muren licht

Nog een tip als u een donkere parketvloer overweegt: verf of behang de muren in een lichte kleur. Anders oogt de ruimte veel kleiner dan ze werkelijk is.

Graag een offerte?

Droomt u van een houten vloer in een stijlvolle donkere kleur? Bespreek uw plannen met Fremozia. Wij bekijken graag de mogelijkheden en bezorgen u een prijs op maat. Stuur een berichtje naar info@fremozia.be of bel ons op 016 58 38 32 voor meer informatie. U bent ook altijd welkom in onze toonzaal in Herent.