19 Mar 2020
parket kleine ruimte

Parket in kleine ruimte.

Een parketvloer past overal, zowel in grote als kleine ruimtes. Maar in een kamer met bescheiden afmetingen zijn er wel enkele aandachtspunten om mee rekening te houden. Hieronder vind je een overzicht:

Tip 1: vermijd donker parket

Donker parket kan erg mooi zijn. Want het geeft karakter aan uw interieur. Toch is een donker parket in een kleine ruimte geen goed idee, omdat de kamer dan nog kleiner lijkt. Kies dus voor een lichte houtsoort en een lichte afwerking. Deze vloer heeft een verruimend effect.

Tip 2: leg smalle planken

Zoals u weet, is ons parket verkrijgbaar in verschillende afmetingen. In een kleine ruimte komen smalle planken beter tot hun recht. Op deze manier zijn er meer ‘naadlijnen’ zichtbaar, waardoor de ruimte groter oogt dan ze werkelijk is.

Tip 3: denk aan de legrichting

Er zijn verschillende richtingen om de planken te leggen. Ook de legrichting speelt een rol in kleine kamers. Wij geven u graag advies op basis van uw plannen of een bezoek ter plaatse.

Tip 4: let op met patronen

Creatieve patronen zoals een visgraat of Hongaarse punt zijn tegenwoordig erg populair. Maar wie parket in een kleine ruimte wil, houdt het best bij traditionele langwerpige planken. Want deze patronen hebben een grote oppervlakte nodig om tot hun recht te komen.