20 Feb 2020

Foto bron

Parket in de veranda.

Bij de aankoop van een veranda moet je allerlei knopen doorhakken; een stijl kiezen, kleur selecteren, afmetingen bepalen, enz. Ook de vloer mag je niet vergeten. Want de vloerbekleding draagt in grote mate bij aan de uitstraling van de veranda.

Heel wat mensen kiezen niet voor natuursteen of keramische tegels, maar leggen parket in hun veranda.

De voordelen van parket in de veranda

Een veranda bestaat grotendeels uit glas. Zo hebben de bewoners een prachtig uitzicht op de tuin. Breng dit tuingevoel naar binnen door natuurlijke materialen te gebruiken in de veranda, zoals een parketvloer, een houten tafel of enkele sierplanten.

Het parket geeft de veranda een warme uitstraling. Andere vloerbekledingen, zoals tegels, ogen soms heel kil.

Aandachtspunten

Toch zijn er nog enkele aandachtspunten:

  • Een veranda kent vaak grote temperatuurschommelingen. Om schade door krimpen/uitzetten te voorkomen is een correcte plaatsing van de houten vloer cruciaal. Laat de parketwerken dus steeds uitvoeren door een vakman.
  • Door de overvloed aan zonlicht zal de vloer na verloop van tijd lichtjes verkleuren. Dat kan je oplossen door deze opnieuw te behandelen met een olie/vernis of een parketrenovatie uit te voeren.
  • Het is belangrijk dat de dekvloer van de leefveranda (meestal chape) voldoende droog is voordat men het parket legt.
  • Wanneer de parketvloer in de veranda moet aansluiten op een bestaande tegelvloer in de rest van de woning, is het belangrijk om de hoogte van de chape af te stemmen op de plankdikte. Anders is er een niveauverschil.

Een houten vloer in jouw veranda?

Als specialist in parketwerken plaatsen wij overal houten vloeren, zelfs in jouw veranda. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie. Of bezoek onze winkel in Herent (Leuven).