13 Nov 2019

Waarom een eiken plankenvloer plaatsen?

Eik is en blijft de meest gebruikte houtsoort voor parketvloeren. Dat is helemaal geen verrassing. Want eikenhout heeft verschillende voordelen.

5 voordelen van eiken parket

  • Ecologisch: Eik is een hernieuwbaar natuurproduct. Want na de kap plant men opnieuw bomen voor de toekomst. Bovendien bevinden heel wat bossen zich in onze buurlanden (zoals Frankrijk), waardoor er minder transport nodig is.
  • Duurzaam: Een eiken plankenvloer is slijtvast en gaat vele jaren mee. Last van vuil en vlekken? Dan is een parketrenovatie mogelijk om de eikenhouten vloer op te frissen.
  • Karaktervol: Deze houtsoort straalt warmte en authenticiteit uit. Qua uitstraling kan je laminaat of keramisch parket nooit vergelijken met een echte eikenhouten vloer.
  • Breed inzetbaar: Eiken parket past overal: in de woonkamer, keuken, slaapkamer… Zelfs in winkels en horecazaken. Bovendien kunnen de planken op verschillende manieren gekleurd en afgewerkt worden. Hierdoor passen ze in elke woonstijl.
  • Onderhoudsvriendelijk: Dankzij moderne onderhoudsproducten is de schoonmaak van eiken plankenvloeren veel makkelijker.

voorbeeld eiken parket

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten eik, waaronder de Amerikaanse en Japanse. Ons parket bestaat uit Europese eik. Hiermee bedoelen we hout van de wintereik (Quercus petraea) of zomereik (Quercus robur). Die groeien in het noordelijke halfrond, tussen de 45ste en de 50ste breedtegraad, en hebben een licht- tot goudbruine kleur. Voor het uitzicht is er een Belgische kwaliteitsnorm (NBN EN 975-1: 1996. Gezaagd hout – indeling van loofhout op uiterlijk – deel 1: eik en beuk).

Interesse in eiken parket?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van eiken parket, of ontvang je graag een offerte? Contacteer ons. Of bezoek onze parketwinkel in Herent bij Leuven.