28 Sep 2018

Parket dikte.

Parket komt in verschillende diktes, meestal tussen de 6 mm en 22 mm. De houten vloer dikte is belangrijk wanneer het parket moet aansluiten op een andere vloerbekleding, zoals keramische tegels of natuursteen. Ook tijdens de chapewerken ken je best al de parket dikte. Zo kan de aannemer hiermee rekening houden tijdens de plaatsing.

Dikte samengestelde parketvloer

Bij massieve houten planken maakt de dikte niet zoveel uit. Maar bij samengesteld parket wel. Zeker die van de toplaag. Doorgaans is de bovenste laag tussen de 2 mm en 8 mm dik. Des te dikker de toplaag, des te vaker het parket kan opgeschuurd worden. Dit is vooral belangrijk op plaatsen waar de vloer veel te verduren krijgt, zoals een horecazaak.

Dikte parket bij vloerverwarming

Sommige mensen willen een parketvloer van dunne houten planken op hun vloerverwarming, omdat ze denken dat die meer warmte doorlaten. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Het verschil is verwaarloosbaar. Ook dikkere planken laten nog voldoende warmte van de vloerverwarming door. Er zijn geen merkbare temperatuurverschillen.

Ondervloer

Niet alleen de planken bepalen de dikte van de houten vloer, ook de ondervloer speelt een rol. Ga je bijvoorbeeld het parket rechtstreeks verlijmen op de chape, of wordt het parket zwevend gelegd (met een onderparket)? Houd hiermee rekening wanneer je de totale vloerdikte berekent. Anders kom je voor onaangename verrassingen te staan.

Vraag advies

Als je ervoor kiest om parket te laten leggen door Fremozia, dan informeren wij je aannemer of chapefirma over de juiste hoogte t.o.v. andere vloerbekledingen.